Nyheter

Guld till Emma på NJM

 • 30 nov 2015

Guld och silver till Emma Johansson på Nordiska Juniormästerskapen i Bergen.
Guldet fick hon för segern på 1meter för flickor 12-13 år och silvret kom på 3meter i samma klass.
Stort grattis, Emma

VSS:are prisade på Idrottsgalan

 • 27 nov 2015

Frida Berggren fick pris för Årets Prestation på Västerås Idrottsgala. Priset fick hon bland annat för sitt SM-guld på 400 medley.
Frida fick även ta emot Västerås Stads Idrottsstipendium tillsammans med ytterligare två VSS:are - simmaren Gustaf Dahlman och triathleten Joel Vikner.

Stort grattis till er alla.

VSS sörjer Ralph Juhlin

 • 20 nov 2015

En simmarvän och speleman är död. Västerås Simsällskap har nåtts av beskedet om Ralph Juhlins frånfälle. Ralph skulle ha fyllt 82 år den 1 december. Vi sörjer och saknar ”Raffe” som var en av VSS legendariska personligheter i decennier.

Filip med på NJM

 • 18 nov 2015

Filip Björkholm är uttagen i simningens trupp till Nordiska Juniormästerskapen som simmas i Bergen, Norge den 11-13 december.

Grattis och lycka till

SumSim Region

 • 16 nov 2015

Helgen 14-15 november simmades årets SumSim Region i Borlänge.
Tävlingen är en kvaltävling till Riksfinalen och simmas på sex orter i landet. De 16/24 bästa i varje gren går vidare till Riksfinalen i Göteborg 4-6 december.
Totalt för VSS blev det 24 kvalificerade starter av åtta simmare samt två lag
 

SM simhopp

 • 13 nov 2015

SM i simhopp pågår 13-15 november i Karlskoga och Örebro.
VSS-hopparen Emma Johansson deltar på 1m under söndagen.
 

SM/JSM i simning

 • 8 nov 2015

Årets SM/JSM 25m simmas i Helsingborg 4-8 november.
VSS är på plats med 11 simmare som gör ca 50 starter.
På förmiddagarna avgörs JSM samt SM-försöken och på kvällen simmas finalerna på SM.
Tre SM-silver, två SM-brons, ett JSM-guld, två JSM-silver och tre JSM-brons, femton klubbrekord och tjugoen finaler efter fem dagar.
VSS kom på 8:e plats i poängstriden både för SM och JSM.

Polokillar med på NJM

 • 6 nov 2015

David Ahlinder och Linus Sundin från VSS ungdomslag i vattenpolo är uttagna till det pojklandslag som spelar Nordiska Juniormästerskapen (födda -02) i Stockholm 27-29 november.
 

Grattis och lycka till

 

Emma uttagen till NM

 • 5 nov 2015

VSS duktiga simhoppare Emma Johansson är uttagen att representera Sverige på Nordiska Mästerskapen som arrangeras i Bergen, Norge 27-29 november.

Stort grattis och lycka till önskar VSS

Anmälan simskola VT-16

 • 4 nov 2015

Vi öppnar anmälan till vårens simskolekurser den 14 december för nya medlemmar. Tidigare medlemmar får separat information om när de kan anmäla sig.

Varmt Välkomna till våren 2016!

Diplom från MD-93

 • 2 nov 2015

Tyvärr det uppstått ett problem med det program vi använder i samband med Morgondagaretävlingen. På grund av detta har att vi inte möjlighet att skriva ut några diplom. Vi jobbar på det och hoppas på en snabb lösning.

Ingen simning för Hajen idag 2/11

 • 2 nov 2015

I dag, måndag den 2/11, är det ingen simskola för de barn som går i Hajen. Välkomna åter nästa vecka!

 

Distriktets Breddläger

 • 1 nov 2015

Lördagen 31 oktober deltog totalt 26 simmare i Mellansvenska Simförbundets Breddläger på Lögarängen i Västerås. Simmarna som var med var födda 2003-2006 - från klubbarna: Västerås SS , Köpings SS, Sala SS och SK ENA Enköping.
Tillsammans hade simmarna en rolig och lärorik dag, innehållande: två simpass och ett landpass samt gemensam lunch och lite sociala aktiviteter! Under dagen fanns chansen att lära känna nya simmarkompisar från andra klubbar i regionen och utbyta träningsövningar på land och i vattnet. Vi tränare vill tacka för en lyckad lägerdag! Smiley smile

Diving Lund

 • 1 nov 2015

Emma Johansson fick sin största framgång (hittills) när hon i konkurrens av hoppare från England, Tyskland, Kroatien, Egypten, Norge, Danmark och Sverige vann ...1 meters tävlingen på Diving Lund. Emma satte även nytt pers (igen) med 4 poäng. Imorgon är det höga hopp som gäller.

Grattis till guldet och lycka till under söndagens tävlingar önskar VSS-Simhopp