Nyheter

NUSS inställt

  • 29 dec 2020

God fortsättning alla!

Inte helt otippat så är NUSS yngre intällt som skulle ha arrangerats i Lögarängsbadet. 

Även NUSS äldre i Jönköping är inställt. 

 

Corona påverkar VSS

  • 23 dec 2020

VSS väljer att stå upp för minskad risk för smittspridning genom att följa FHM, regeringens och Västerås stads rekommendation att all inomhusverksamhet ska stänga ner under en månads tid, från 24/12 t o m 24/1. Beslut fattat av VSS styrelse.                 

Västerås stad har stängt ner all inomhusverksamhet som de kan stänga. I och med att Lögarängsbadet drivs av privat aktör så är det deras beslut som gäller om de väljer att ha öppet eller inte. Staden har uppmanat även dem till att stänga simhallen.

Västerås stad har även uppmanat oss att stänga ner vår verksamhet även om det formellt inte är deras beslut. Staden har nu stängt alla gymnastiksalar, idrottshallar och omklädningsrum som staden råder över för organiserad verksamhet, vi rekommenderar att all inomhusidrott pausar sin verksamhet fram till 24/1

Simskolans entréband!

  • 21 dec 2020

image: Simskolans entréband!

Efter vår sammanställning har det visat sig att 200 entréband från höstens simskolor fortfarande inte har lämnats in. Vi vill därför be alla er som har kvar gröna entréband från simskolan att lämna in dem.

Vi förstår att flera av er har varit förhindrade att lämna in entrébanden men vill be er att lämna in dem innan den 8 januari.
Om ni inte har möjlighet att lämna in entrébanden ber vi er maila till oss: simskola@vasterassim.nu så att vi får kännedom om detta.

För att ni inte ska behöva gå in för att lämna entrébanden har vi nu en låda vid VSS entré där ni kan lämna bandet. Det går så klart även bra att skicka med vanlig post.

GLÖM INTE ATT MÄRKA UPP BANDET MED BARNETS NAMN

Stort tack för er hjälp och ert tålamod!

INSTÄLLD SIMSKOLA 19-20/12

  • 19 dec 2020

På grund av de nya rekommendationer som meddelades igår den 18 december har VSS beslutat att inte genomföra helgens simlektioner.
Personal finns på plats på Lögarängsbadet för retur av entréband och utlämning av diplom på söndag den 20 december mellan 17.30-19.00.

Det går även bra att posta bandet eller lämna det i den låda vi har ställt utanför VSS entré utomhus. Glöm inte att märka upp bandet när ni returnerar det.

Till minne av Fredrik Nyby

  • 17 dec 2020

Västerås SS stora elitsimmargrupper från tidigt 70-tal till ca 1985, då VSS växte enormt i spåren av Gunnar Larssons framgångar i EM 1970 och OS 1972, sörjer. En kär, omtyckt och mycket populär vän, Fredrik Nyby, har i alltför unga år gått bort.

Till minne – Fredrik Nyby

Nya rekommendationer för barn

  • 1 dec 2020

Folkhälsomyndigheten har idag kommit med nya råd att symptomfria barn ska stanna hemma från förskola/skola om någon i familjen har covid-19.

Västerås Simsällskap önskar att ni förutom att låta barnen avstå sin förskola/skola även låter barnet hoppa över simlektion eller träning om någon i hushållet har en pågående Covid-infektion.

Källa: Folkhälsomyndigheten: Symptomfria barn bör stanna hemma om någon i familjen har covid-19