Nyheter

Prova på triathlon

  • 27 mar 2023

Prova på Triathlon i Tri4fun för 6–13 år

Testa triathlon under 4 prova-på tillfällen där finalen är GRATIS deltagande i Hallsta triathlon - söndag 28 maj för de som vill.

VSS ordnar 4 träningstillfällen i Lögarängsbadet. De första två träningspassen är enbart i bassäng, och de två sista är både i bassäng och utomhus. (För VSS simmare som önskar delta räcker det med de två sista passen då de redan simmar smidigt, men man får vara med på alla passen så klart).

Västerås Meet 2023 - Ny viktig info

  • 24 mar 2023

Det är helt otroligt, men bryggan i mitten av bassängen har fastnat 50 cm under ytan. Malmsten kan inte åtgärda förrän nästa vecka. Vi har haft krismöte med tävlingsledning och kommit fram till följande:

Vi har beslutat att genomföra tävlingen på endast 4 banor. Den femte banan är en
säkerhetsrisk så den kan tyvärr inte användas.

Konsekvenser:

• Alla lopp längre än 200m har strukits, dvs 400m, 800m och 1500m utgår.
• Tävlingspassen beräknas ta uppemot 4,5h vid fullt deltagande.
• Fria strykningar i appen, vi fakturerar enbart de tävlande. Vänligen respektera tiderna för strykningar.
• Ni betalar endast för de lunchkuponger som ni hämtar ut i tävlingsbyrån. Man kan alltså avboka lunch utan kostnad fram till tävlingsstarten.
• De simmare som endast anmält sig på de längre, inställda distanserna bereds plats på tränarmötet. Vi erbjuder alternativa distanser till dem.
Tränarmötet flyttas till 7:45

Trots en fyra år ny simhall så är det fastigheten som krånglar. När tävlingslinorna nu under eftermiddagen skulle läggas i så drar mekaniken snett och motorn brinner upp.

Västerås Meet är vår största tävling så det här var det sista som vi önskade oss. Västerås Meet har nischat sig mot de längre distanserna på långbanor och nu kan vi inte genomföra dem. Vi är ledsna för detta och framför allt för alla simmare som sett fram emot en stor, häftig tävling. Men vi gör det bästa av situationen och erbjuder en tävling på färre banor.

Påminnelse om uppehåll

  • 20 mar 2023

Hej alla som ligger inom Teknikskolan, Ungdomsträning och Hajen!

Vi vill påminna om att alla dessa kurser har uppehåll under perioden 20 mars-10 april.

Kurserna återupptas igen efter påskhelgen.

Västerås meet

  • 18 mar 2023

Nu är PM för Västerås meet 2023 äntligen klart efter lite tekniska problem . 

För de föreningar som tänkt beställa mat, så ska det ske senast 20 mars kl. 10:00. Samtliga kostnader faktureras i efterhand.

Varmt välkomna!

Livetiming

Livestreaming av tävlingen

Ungdomsdialogen idrott

  • 10 mar 2023

Nu har alla 12-20 åringar möjlighet att vara med och utveckla Västerås som idrottsstad. TAG CHANSEN och för VSS talan om simidrott!

Vad tycker du är bra eller behöver förändras? De ungdomar som kommer på träffen kommer efter vara med i sms-grupp som vi kan ställa frågor till.

VSS årsmöte

  • 7 mar 2023

Här är handlingar till VSS årsmöte. 

Varmt välkommen imorgon.