Nyheter

Vi hälsar Kristina välkommen

  • 28 aug 2018

VSS kursansvarige Christin Söderberg kommer att vara tjänsledig för studier från och med den här hösten. Som vikarie har föreningen anställt Kristina Pörnull som till en början kommer att arbeta tillsammans med Christin för att sätta sig in i verksamheten.

Så här beskriver Kristina sig själv:
Jag heter Kristina Pörnull och är 27 år. Hela mitt liv har jag vistats vid vatten, jag lärde mig tidigt att simma och slutade aldrig. I Stockholm där jag växte upp simmade jag i en liten klubb som även utbildade mig till simlärare. Senare lämnade jag Stockholm för Umeå och påbörjade studier inom idrottsvetenaskap. Under min tid som student tog jag ett simlärarjobb på IKSU som jag efter 4 år nu lämnat för Västerås. Väl i Västerås fick jag ett sommarjobb på kokpunkten men suget efter simskola och föreningslivet tog över och nu är jag hos er i VSS och känner mig riktigt pepp och förväntansfull för vad som komma skall. Nu kör vi! 

VSS hälsar Kristina hjärtligt välkommen till föreningen

Simmarsöndagen 12 augusti

  • 11 aug 2018

Nu är det strax dags för årets tävlingar i Mälaren under samlingsnamnet Simmarsöndagen.
Man kan välja att simma motionslopp 750m, 1500m eller 3000m, det går bra att anmäla sig på plats.
I tävlingsloppet över 3000m kommer ledarna i Open Water Trophy - Simon Wanna och Christine Ekman - till start. I herrklassen är samtliga pristagare från i fjol, Simon Wanna, Kristian Kroon och Lukas Steiner anmälda så det blir spännade tävlingar, starten för tävlingsloppet är kl 16.00. Starttider mm för alla loppen hittar du på www.simmarsondagen.se
Vattentemperaturen vid starten är uppmätt till 22,6 grader

Hannah uttagen till ungdoms-OS

  • 7 aug 2018

Hannah Brunzell är en av de fem simmare som tagits ut av SOK för att delta på världsungdoms-OS i Buenos Aires, Argentina den 6-18 oktober.
Totalt är det 16 aktiva från 9 idrotter som får uppleva äventyret.
Grattis Hannah och lycka till

Vi söker kursledare!

  • 7 aug 2018

Då flera av våra ledare tagit studenten och nu studerar på annan ort behöver vi förstärka vårt gäng med instruktörer till hösten. 
Är ni intresserade av att veta mer eller känner någon som kanske är intresserad och vill veta mer, vänligen kontakta kursansvarig här för mer information. 
De krav vi har är fyllda 16 år samt simkunnig, meriterande är flera simsätt samt tidigare arbetsliverfarenhet. Vi erbjuder internutbildning samt ett glatt gäng och massor av härliga barn!

EM i simning

  • 2 aug 2018

Årets EM i simning pågår 3-9 augusti i Glasgow, Skottland.
VSS Gustaf Dahlman är med i truppen och simmar 100 frisim lördag 4 augusti och 200 frisim måndag 6 augusti. Gustaf är även en stark kandidat till att simma frisims- lagkapperna.
Tävlingarna sänds på SVT och Eurosport.
Resultat och kommentarer hittar du på Simförbundets Mästerskapssida