VSS sörjer Ralph Juhlin

  • 20 nov 2015

En simmarvän och speleman är död. Västerås Simsällskap har nåtts av beskedet om Ralph Juhlins frånfälle. Ralph skulle ha fyllt 82 år den 1 december. Vi sörjer och saknar ”Raffe” som var en av VSS legendariska personligheter i decennier.

Raffe var en god simmare, särskilt i ryggsim, och spelade även en del vattenpolo, men hade sina största framgångar som en av klubbens mest tongivande simtränare under främst 60- och 70-talen. Ralph låg bakom framgångarna som vår bäste simmare i början av 60-talet, Sven-Göran Johansson, hade bl a som deltagare på Olympiaden 1960 i Rom. Han fortsatte jämte sin civila gärning som lärare, att som tränare och ledare med framgång vara delaktig i VSS-simmarnas utveckling i distrikts-, nationella, och även olympiska sammanhang. Vi som har några år på nacken minns när fadern Einar, brodern Tommy och Ralph kom samman – då ekade gagsen och skratten glatt!
Ralph visste vad han ville som tränare, men hade också samtidigt alltid nära till skämt och skratt. Familjen Juhlin var en simmarfamilj, och våra tankar går nu till sörjande hustrun Annbritt och döttrarna Ann och Annika med tillhöriga.
Många gladde sig åt att Ralph med fanfar på sin lilla Esskornett fick blåsa in VSS 100-årsjubileum på Lögarängen 2010 (se bilden!). Ralph var aktiv fritidsjazztrumpetare i hela sitt liv och spelade i flera fina band. Brodern Tommy, som gick bort tidigare, var också fritidsjazzare och även lite aktiv i VSS. Nu hoppas vi att bröderna får förenas och hotta tillsammans i jazzhimlen!
Postumt tack Ralph, för din storartade gärning i Västerås Simsällskap!