SM/JSM i simning

• 8 nov 2015

Årets SM/JSM 25m simmas i Helsingborg 4-8 november.
VSS är på plats med 11 simmare som gör ca 50 starter.
På förmiddagarna avgörs JSM samt SM-försöken och på kvällen simmas finalerna på SM.
Tre SM-silver, två SM-brons, ett JSM-guld, två JSM-silver och tre JSM-brons, femton klubbrekord och tjugoen finaler efter fem dagar.
VSS kom på 8:e plats i poängstriden både för SM och JSM.

Dag 5 söndag 8 november
Gustaf Dahlman var först ut av VSS:arna denna dag när han simmade 100 frisim. Tiden blev 50.70 vilket räckte till en B-final. Där simmade han på 51.05 vilket gav honom en 15:e plats på SM. På JSM slutade Gustaf på 8:e plats.
Nästa gren var 400 medley där Frida Berggren med tiden 4.48.90 tog sig till final. I kvällens final gick det betydligt snabbare för Frida, 4.40.21. Nytt klubbrekord och ett SM-silver.
I grenen deltog även Clara Wiman 5.04.75 (JSM 11), Andréa Persson 5.09.32 (JSM 15) och Lina Berggren 5.15.05 (JSM15).
Därefter var det herrarnas tus att simma 400 medley. Linus Kanth gör tiden 4.20.22 och är klar för final. I finalen går det lite snabbare 4.19.07 och det blir en 5:e plats.
På JSM i grenen kom Filip Björkholm på 4:e plats 4.27.57 och Lukas Steiner på 7:e plats 4.31.24.
I nästa gren 50 rygg damer kom nästa klubbrekord när Victoria Åberg och Hannah Brunzell fick samma tid 29.76 - delat klubbrekord alltså. Placeringen blev 13:e på JSM.
VSS sista start detta SM/JSM var damernas 4x100 medley. Laget kom på 8:e plats med tiden 4.13.62, nytt klubbrekord.
I laget simmade Victoria Åberg 1.04.16, Hannah Brunzell 1.09.19, Frida Berggren 1.00.70 och Lina Berggren 59.57.

Dag 4 lördag 7 november
Linus Kanth tog sig till final på 200 fjäril där han blev 6:a med tiden 2.01.99.
På JSM i samma gren kom Filip Björkholm på 7:e plats med tiden 2.05.05 och Lukas Stiner på 14:e plats 2.07.44
Frida Berggren tog sig till final på 200 frisim med sjätte tid, i finalen slutade hon på 4:e plats med en tid av1.59.27
På 50 bröstsim hade VSS två deltagare. Hannah Brunzell blev 5:a på JSM med 32.18 vilket räckte till en finalplats. I finalen gick det lite långsammare och hon blev 8:a.
Lina Berggren simmade på 32.97 och det räckte till 9:e plats på JSM
Hannah simmade sedan även 200 rygg där hon blev JSM-fyra med nytt klubbrekord 2.14.94, en tid som räckte till final. I den finalen blev det ytterligare ett nytt klubbrekord och Hannah blev 7:a med tiden 2.14.22.
Dagens sista gren för VSS var 1500 frisim där Filip Björkholm gjorde ett starkt lopp på 15.36.51 vilket gav en 4:e plats på SM och bronsmedalj på JSM.
Lukas Steiner deltog även han i den här finalen, han slutade på 8:e plats (JSM 6:a) med tiden 15.43.
Dag 3 fredag 6 november (text från VSS Facebook)
Här är FB-redaktörens sammanfattning av tredje dagens, fredag 6/11, VSS-insatser på SM/JSM i Helsingborg:
Äntligen! VSS första guld på SM/JSM i Helsingborg grävdes upp av Gustaf Dahlman vid fredagens försökspass innehållande JSM-finalen på 200 meter frisim. Gustaf kämpade sig upp till ledning och vann JSM-guldmedaljen på 1.47.82, nytt klubbrekord med 8 hundradelar! Gustaf hade tredje tid till seniorfinalen på kvällen, men efter att ytterligare ha putsat sin förmiddagstid fic...k han nöja sig med en fjärdeplats i det getingbo som seniorfinalen bjöd på!
Frida Berggren gjorde ingen besviken denna dag heller. Efter en stark simning på 200 m fjäril knep hon SM-silvermedaljen och sänkte sin försökstid, som gav en fjädeplats inför finalen, med med nära 5 sekunder och landade på nya fina klubbrekordet 2.10.99. Fridas tredje seniormedalj detta SM.
Unga Hannah Brunzell fortsätter att imponera på SM med sina simningar. Trots att hon är bröstsimspecialist kom hon fyra i JSM-finalen på 100 meter ryggsim på nya klubbrekordtiden 1.02.31, och blev tionde i seniorfinalen på kvällen.
VSS fyllde nu på SM-medaljförrådet och har efter 3 dagars tävlande 9 medaljer, 2 SM-silver, 2 SM-brons, 1 JSM-guld, 2 JSM-silver och 2 JSM-brons. Och två dagars tävlande återstår...
Återigen en suverän insats av VSS på fredagens simningar i Helsingborg! Grattis till medaljerna Gustaf och Frida!

Dag 2 torsdag 5 november
Den andra dagen blev även den en lyckad dag för VSS.
Två SM-brons, ett JSM-silver och ett JSM-brons samt tre klubbrekord blev toppresultaten.
Frida Berggren blev 3:a på 400 frisim med det nya klubbrekordet 4.12.61. Linus Kanth fick samma placering på SM på 200 medley med tiden 1.59.63.
På JSM simmade Hannah Brunzell in som 2:a på 200 bröst med tiden 2.27.23, nytt klubbrekord. I finalen på kvällen gick det inte riktigt lika fort för Hannah - 2.28.98 - som till slut blev 6:a.
Filip Björkholm som simmade 800 frisim under finlapasset slog ett gammalt klubbrekord från 80-talet när han simmade på 8.07.76 vilket räckte till en 3:e plats på JSM och 5:e på SM.
Även Lukas Steiner simmade finalheatet på 800 frisim, han kom på 5:e plats på JSM och 8:e på SM med tiden 8.12.16.