• 7 nov 2017

VSS tog 13 senior- och 18 juniormedaljer under tävlingarna.
Klubben blev 6:e klubb på SM och 4:e på JSM.

Dag 5 söndag 5 november
Finalerna sista dagen bjöd på en fantastis föreställning av tjejerna på 400 medley. VSS-simmarna tog hand om alla SM-medaljerna när guldet gick till Frida Berggren, silvret till Hannah Brunzell och bronset till Edith Jernstedt.
På herrarnas 100 frisim slog Gustaf Dahlman sitt nysatta klubbrekord när han blev SM-tvåa.
Linus Kanth kom på 5:e plats och Filip Björkholm i finalen på 400 medley med tider strax över de personliga rekorden

Sista JSM-passet/försöket är nu avklarat. Framgångarna fortsätter! Dagen startade med Gustafs imponerande insats på 100 frisim där han vinner JSM-guld och sätter nytt personligt rekord med 9/10. Tiden för Gustaf 49,08 var också ett prydligt nytt klubbrekord. I grenen därefter vill tjejerna inte vara sämre. Hannah och Edith slog till med en JSM-dubbel på 400 medley. I heatet efter hängde Frida på och kvalificerade sig med tredje bästa försökstid. Inför finalen ligger dom nu pl...acerade etta - tvåa - trea! Hannah och Edith var tillbaka i vattnet strax efteråt och vann på 4x100 medley ett JSM-brons tillsammans med Filippa och Elvira. Skönt med en lagmedalj efter två fjärdeplatser i de tidigare lagkappslagen. Vidare till kvällens finaler tog sif även Linus och Filip på 400 medley. Nu väntar ett riktigt spännande sista finalpass på detta års SM!

Dag 4 lördag 4 november
Fjärde SM-dagens finalpass på lördagen gav VSS ytterligare en Senior SM-medalj genom Hannah Brunzells fina ryggsim på 200 rygg, det blev ett brons. Inga fler medaljer detta pass, men återigen ändå goda VSS-insatser. Lukas 5a på 200 fjäril i A-heatet och Filip 1:a i B-heatet. Alexander blev 7:e på 50 fritt och Hannah 5:a på 50 bröst. Linus kom 5:a på 100 rygg och slog med tiden 54.65 sitt klubbrekord från 2014. På 1500 räckte Lukas tid till 12:a (JSM) resp 18:e (SM).( Frida strök sin finalplats på 200 fritt och Gustaf sin på 100 rygg.) Bra jobbat VSS!

Förmiddagspasset dag 4 är nu avklarat. Simmarna fortsätter prestera storartat. I dagens första gren tog Lukas guld på 200 fjäril! Hannah har fyllt på medaljskörden med två brons på 50 bröstsim och 200 rygg. Framförallt simningen på ryggsimmet imponerar stort. Även Gustaf och Alexander fyllde på med fler medaljer genom varsitt brons på 100 rygg respektive 50 frisim. Passet avslutades med att tjejerna kom fyra på 4x50 medley med nytt klubbrekord!

Dag 3 fredag 3 november

Vilket finalpass det bjöds på idag. VSS rivstartade med en dubbelseger på damernas 200 fjäril där Frida plockade hem sitt andra SM-guld tätt följd av Edith som för första gången fick kliva upp på pallen i seniorsammanhang! Strax efter det bjöd Gustaf på en mäktig simning när han tog SM-silver på 200 frisim och kvalade in till EM i Danmark! Tiden var ett nytt personligt rekord med nästan 2 sekunder. Sist ut idag var Malin som återigen gjorde en storartad insats på 1500 frisim där hon slutade femma på SM. Filip och Lukas gjorde bra insatser i B-final på 200 ryggsim respektive 200 frisim. Nu laddar vi för fullt inför de 2 sista dagarna!

Försökspass 3 avklarat. Simmarna fortsätter simma mycket bra. Idag startade vi med ett JSM-guld för Edith på 200 fjäril! Edith leder även inför kvällens finaler, i den finalen får hon även med sig fjolårssegrarinnan Frida Berggren som kvalificerade sig med tredje bästa tid. Gustaf Dahlman har haft en bra förmiddag med silver på 200 frisim (1/100 från guldet) och ett brons på 200 ryggsim. Gustaf inledde även laget på 4x50 medley (tillsammans med Gijs, Alexander och Lukas) som tog ett brons. Nu är det dags för mat och laddande för finalerna!

Dag 2 torsdag 2 november

Finalpass nummer 2 är nu avklarat! Hannah tog återigen ett SM-brons denna gång på 200 bröstsim! Förutom Hannah simmade Malin och Filippa bra i finalen/b-finalen. Malin startade förövrigt passet med finalen på 400 frisim, sina 2 första SM-finaler inföll inom en timme. Även Linus var i final på 200 medley där gan slutade femma. Frida och Edith utkämpade en jämn fight i B-finalen på 50 fjäril där Frida var snabbast och båda slog nya pers!

Förmiddagen dag 2 är nu avklarad med många bra simningar. Ett JSM silver till Hannah på 200 bröstsim blev medaljskörden. Dessutom två fjärdeplatser för de båda lagkappslagen. I eftermiddag väntar final för Hannah och Malin samt B-final för Filippa på 200 bröst. Malin är även i final på 400 frisim. Vi ser även fram emot Linus i final på 200 medley samt Frida och Edith i B-final på 50 fjäril.

Dag 1 onsdag 1 november

Vilken första dag det varit i Jönköping! Totalt 8 medaljer till VSS. Nu på finalpasset blev det 2 SM-guld!!! genom Frida Berggren på 200 medley och Alexander Frost på 50 fjäril. Utöver det tog Hannah 2 SM-brons på 200 medley och 100 bröstsim. Förutom medaljörerna har Lukas simmat final på 400 frisim (slutade 7:a), Edith var i 2 finaler (4:a på 200 medley och 7:a på 100 fjäril) samt FIiippa och Linus i B-final på 100 resp. 200 bröstsim. På bilden syns dagens medaljörer Alexander Frost, Edith Jernstedt, Hannah Brunzell och Frida Berggren.

Första passet på SM/JSM avklarat. Det har startat på bästa sätt med 4 medaljer. Guld till Hannah på 200 medley och strax efter ett silver på 100 bröstsim. Även Edith fick kliva upp på prispallen på 200 medley när hon tog ett brons (sin första JSM-medalj). Brons blev det även till Alexander på 50 fjäril. NU väntar ett spännande finalpass med bland annat 3 tjejer i A-final på 200 medley!