Beachpolo-SM

  • 5 jul 2015

Den 2 juli startar Beach-vattenpoloturneringen i Sundsvall om SM-titeln.

VSS har ett lag med i turneringan som spelas i Selångersån.
Laget kom på en fin 5:e plats


Regler för Beachpolo

Till Svenska Simförbundet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Västerås lag i SM beachvattenpolo 2015. Från vänster: Filip Österlund, Nicolas Sawaye, Jacob Lithammer, Anthony Sawaye, Attila Flamborg, Petter Östlund och Peter Ahlinder.

 

 

SM i Beach-vattenpolo är nu igång och Västerås herrlag har spelat två matcher idag, en vinst mot Järfälla 3 med 11-4 och en förlust mot Polisen med 6-11. VSS ligger 4 i tabellen av sju lag totalt efter första dagen, men med en match mindre spelad.
Finalsändningarna pågår nu, men VSS har spelat färdigt. De spelade två Gruppspelsmatcher till på fredagen. Dels mot Hellas och förlorade med 4-14 (Mathias Isaksson spelande för Hellas var med och sänkte dem med 5 gjorda mål...), och dels en seger med 8-7 mot Linköping 2. Det innebar att VSS-laget fick spela Slutspelsmatch om 5-6 plats idag lördag kl 11.30. Matchen slutade oavgjort 2-2, men VSS vann straffläggningen med 2-1 och kom alltså 5:a i herrturneringen - ett bra resultat för VSS Beach-vattenpolospelare! Grattis Grabbar!


Så här skriver man på Svensk Simidrotts Beach-vattenpolosida om första dagen, (även bilden är hämtad därifrån):
SM i Beach-vattenpolo är igång
Blå himme...l, strålande sol och 27 grader varmt i luften. Det är en härlig sommardag för publiken som tagit sig till selångersån idag för att se på SM i Beach-vattenpolo.
Vattentemperaturen i ån är bara 16 grader men spelarna verkar inte berörda av kylan förrns matcherna blåses av och de huttrandes kommer upp och sveper in sig i sina badrockar innan de byter till torra kläder.
I ån har det byggts upp två spelplaner som fint ramas in av den nyfikna publiken som står och sitter på båda sidorna av ån.