NM/NJM i simhopp

  • 7 dec 2014

Nordiska Mästerskapen för seniorer och juniorer arrangeras i Jönköping 5-7 december och VSS simhoppare Veronika Lindahl är en av Sveriges deltagare.
Guld på NJM 3m och 1m samt silver i Team till Veronika
Olycka stoppar tyvärr fortsatt tävlande

Veronika deltar i 1m, 3m och lagtävlingen på NM samt 1m och 3m på NJM i A-klassen.

Du kan följa tävlingarna här:
Till Svenska Simförbundets mästerskapssida.

Dag 2 lördag 6 december

Veronika tog hem sitt andra NJM guld!! Den här gången på 1mMed en väldigt bra hoppning rätt igenom sin serie så slog hon även sitt pers i sin sista juniortävling! Med poängen 403,35 vann hon med 26 poäng före tvåan Frida Källgren även hon från Sverige.
Under eftermiddagens tävlingar råkade Veronika ut för en liten olycka i ansatsen och skrapade upp fötterna. Tyvärr innebär det att hon inte kan delta i fler grenar under tävlingarna.

Dag 1 fredag 5 december

Veronika's första tävling var flickor A 3 meter, vilket oxå var hennes sista 3 meters tävling som junior. Hon hade lite små missar på de 5 obligatoriska hoppen och hade en 4 placering efter dem. När det var dax för de svårare valfria hoppen visade Veronika klass och gjorde inga större missar, vilket hennes konkurrenter gjorde. Till slut stod hon son vinnare med poängen 395,50 vilket var 10 poäng bättre än tvåan.

Som sista gren hoppade Veronika teamevent tillsammans med Jesper Tolvers. Sverige slutade på en andra plats i sin första tävling som par. Teamevent är en tävlings form där det en en dam och en herre som gör tre hopp var där minst ett hopp måste göras från 10 meter. Veronika som inte normalt hoppar från 10:an gjorde ett handstående med volt. Eftersom hon inte är så van att hopp från 10 meter så blev inte hoppet så bra som vi hade önskat. Veronika gjorde sina två andra hopp från 3 meter och hade en liten miss på sin två och en halv bakåt.
Teamevent är en gren som är med på programmet i EM & VM, så där finns en gren till att satsa på att få hoppa.
 

A-juniorer 3m GULD
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silver i Teamevent (med Jesper Tolvers)