VSS bästa klubb på Wadköpingsdoppet

• 25 sep 2014

Den 20 - 21 september deltog 450 simmare från 33 klubbar från Väst- och Mellansverige på Wadköpingsdoppet i Gustavsviksbadet i Örebro. Detta är den första tävlingen för säsongen.
Från VSS deltog 33 simmare i åldrarna 10-23 år. VSSarna gjorde en bra laginsats vilket innebar att VSS vann den jämna striden om bästa klubb och kammade hem priset på 10 000kr.

Totalt tog VSS 23 guld, 22 silver och 17 brons, men eftersom de 12 bästa simmarna i varje gren får poäng efter placering har långt fler än medaljörerna bidragit till VSS framgång.
Speciellt utmärkte sig Lukas Steiner (16 år) på 1500m frisim med den snabbaste tiden hittills i Sverige i år, 15,49.02. Lukas tog brons på SM i somras på 800 m frisim. Med detta resultat bekräftar Lukas att han trots sin unga ålder har en plats i seniortoppen på långdistanssimning i Sverige.

Dessutom satte Hannah Brunzell (13 år) klubbrekord på 100 m bröstsim på tiden 1.11,31.
- Det här var en mycket bra start på säsongen, säger huvudtränaren Leo Sandberg. Att vi vann tävlingen visar på en fantastisk bredd, där alla simmare presterar på topp. Det visar även på att vi har duktiga simmare i alla åldersklasser som tagit medalj, fortsätter han.