VSS-framgångar i simhopp.

  • 16 jun 2014

VSS simhoppare har varit på två tävlingar i Jönköping i juni.
Den 30 maj-1 juni avgordes USM där VSS hade 3 deltagare och helgen 14-15 juni var de 7 hoppare som deltog på TYR Diving.
 

RAPPORT FRÅN USM:

Veronika Lindahl tävlade i A-klassen (16-18 år). Veronika kom till USM väldigt otränad då hon har haft mycket i skolan inför studenten, vi hade inte så höga förväntningar på bra poänger denna gång. Hon inledde tävlingarna med att planenligt vinna 1 meters tävlingen i stor stil före Frida Källgren (MKK). På 3 meter blev det tuffare och Veronika missade två av nio hopp och slutade på en andra plats efter nyss nämnda Frida. Det är förövrigt just Veronika och Frida som ska representera Sverige på junior EM i Italien senare i sommar.
Emma Johansson tävlade i C-klassen (11-12 år). Emma gjorde debut som höga hoppare under USM. Hon har endast tränat 5 meter i en termin och tävlade mot tjejer som tränat betydligt länge. Emma gjorde en bra tävling men räckte inte riktigt till seriemässigt, då hon än så länge har lite för lite svårighetsgrad på sina hopp. Emma slutade på 11:te plats. På 1 meters svikten gick det betydligt bättre, Emma hoppade stabilt med några toppar och det blev till slut en fin 7:de plats. Hon hade före sig 5 stycken tjejer födda 2001, dessa tjejer går upp en åldersklass till nästa USM, så det ser bra ut inför framtiden.
Ida Johansson tävlade i D-klassen (10 år och yngre). Ida som USM debuterade var med för att se och lära. Hon genomförde sina två tävlingar (1 & 3 meter) på ett bra sätt och placerade sig på övre halvan i resultatlistan på båda höjderna. Nu ska Ida träna in lite svårare hopp så kommer hon kunna vara med att konkurrera om de övre placeringarna i kommande USM.
 

RAPPORT FRÅN TYR DIVING:
Emma Johansson tävlade i C-klassen. I sin andra tävling på 5 meter så förbättrade Emma sitt personliga rekord och slutade på 9:de plats. På 1 meter hoppade Emma strålade och pressade tjejerna som hon tävlade mot i USM för två helger sedan, hon var med och slogs om en pallplats från första hoppet och slutade till slut på en mycket fin 3:de plats och passade på att slå sitt personliga rekord med ca 10 poäng.
Ida Johansson tävlade i D-klassen. Ida fortstätter att hoppa stilfullt och placerade sig på en 8:de plats på 1 meter och en 9:de plats på 3 meter.
Matilda Larsson tävlade i nybörjarklassen äldre (11 år och yngre). Matilda hoppade fantastiskt bra med många fina poäng av domarna tog hem guldmedaljen.Hon vann med 15 poäng före tvåan. Grattis Matilda till din första guld medalj i simhopp.
Josefin Johansson tävlade i nybörjarklassen yngre (10 år och yngre). Våran yngsta deltagare gjorde en bra tävling och slutade på en 10:de plats.


Sedan hade vi med oss tre stycken killar till Jönköping, de tävlade i nybörjarklassen äldre:

Daniel Zuppin slutade på en fin 4:de plats i sin första simhoppstävling.
Oscar Calderon kom på 6:te plats och Lucas Nilsson kom på 10:de plats.
Alla tre gjorde sin första tävling och tyckte att det var jättekul att tävla i simhopp.

 


Matilda och Emma medaljörer