Ungdoms-SM i simhopp

  • 28 maj 2014

Helgen 30 maj-1 juni genomförs simhoppets Ungdoms-SM för hoppare födda 1996 och senare.
VSS har tre hoppare med på tävlingen som arrangeras i Jönköping.

Följ tävlingarna här (till Svenska Simförbundets Mästerskaps-sida)

VSS-truppen består av:

Veronika Lindahl (18 år) som tävlar i två grenar i A-klassen (16-18 år) , 1 meter och 3 meter svikthopp. Veronika har fokuserat på skolan de senaste veckorna och har inte hoppat så mycket simhopp så denna tävling blir mer som tävlingsträning för henne. Hon kommer dock att vara favorit till gulden i båda grenarna.

Emma Johansson (12 år) som tävlar två grenar i C-klassen (12-13 år), 1 meter och höga hopp (5 meter). Emma är ett stort framtidsnamn inom VSS-simhopp. Hon tog USM silver förra året, då i den lägre D-klassen. Emma har hoppat otroligt bra på träning och har övat in en bra serie med svåra hopp på 1 meter. Hon hoppar även sin första tävling på höga hopp och kommer att bli den första deltagaren VSS har haft i just höga hopp i C-klassen på många år. Förväntningarna på Emma detta USM är att hon placerar sig topp 6 detta första år i C-klassen, men hon har kapacitet att knipa en pallplats främst på 1 meter.  

Ida Johansson (10 år) som tävlar två grenar i D-klassen (11 år oy), 1 meter och 3 meter svikthopp. Detta blir Idas första USM och hon är med för att se och lära. Ida är en talangfull hoppare med väldigt fin stil, hon har dock lite för enkla serier för att vara med och slås om pallplaceringar denna gång.