Bra DM/JDM av VSS

  • 4 nov 2013

Årets DM/JDM 25m simmades i Strängnäs 26-27 oktober.
VSS var väldigt framstående med många fina simningar som resulterade i 17 guldmedaljer, 8 silvermedaljer, samt 11 bronsmedaljer på DM och 12 guldmedaljer, 9 silvermedaljer, och 8 brons-medaljer på JDM (upp till 20år). I fyra av grenarna var det endast VSS-simmare.

Så här kommenterar VSS tränare Jonas Grundström insatsen:

Mycket roligt att se att våra flickor (12-14år) och pojkar (14-15år) vågar ta för sig i tuff konkurrens mot 5-6 år äldre simmare.
I sista genrepet innan Ungdoms SM och Senior SM visar våra simmare sina framfötter rejält. VSS-simmarna har de starkaste avsluten av alla på tävlingen, och måste börja lita lite mer på att de faktiskt orkar stå hela sträckorna ut även med lite tuffare öppningar. Vi är lite för avvaktande, men nu vet de i alla fall att de har orken som behövs för att simma riktigt fort.

De främsta ”medaljplockarna” var trion

 

 

 

 

 

 

 

Clara Wiman

  

 

 

 

 

 

 

Linus Kanth

 

 

 

 

 

Gustaf Dahlman

Clara och Linus tog 5 individuella guldmedaljer vardera, Clara även 5 juniormedaljer. Gustaf tog 2 senior- och 2 juniormedaljer. De var också med i guldlagkappslagen på 4x200 m fritt. Övriga guldmedaljörer var individuellt Elin Berggren med 2 senior- och två juniorguld, Lukas Steiner med ett seniorguld och Hanna Brunzell med ett juniorguld samt guld i lagkapp för Victoria Åberg, Elin Berggren, Lina Berggren, Filip Björkholm, Lukas Steiner samt tidigare nämda trion ovan.

Till resultaten