SM i Beachvattenpolo

  • 6 sep 2023

image: SM i Beachvattenpolo

SM i Beachvattenpolo

Hej, sommaren 2024 (24–30 juni) kommer SM-veckan att gå av stapeln i Västerås. SM-veckan är ett av Sveriges största, årligen återkommande, idrottsevenemang.  SM-veckan är svenska mästerskap för seniorer i olika idrotter i en och samma stad under en vecka. Beachvattenpolo spelas som en sport under veckan där Västerås simsällskap varit med flera år.   https://smveckan.se/idrotter/beachvattenpolo/

VSS har hög målsättning med minst två lag och att ta medalj!Är du mer nyfiken? Fortsätt läsa nedan i så fall...

Om beachvattenpolo

Beachvattenpolo är en komprimerad version av vattenpolo med en mindre plan (12x16 meter), färre spelare på plan (3 + målvakt) och mindre boll och målburar. Matcherna spelas i två perioder på vardera 10 min. Klockan är med rullande tid.

Alla registrerade klubblag får anmäla upp till tre lag i både herr- och damturneringen. Ett lag får ha max sju spelare. Lagen anmäler sig till herr eller damspel. Det är tillåtet att spela med mixat lag i herrserien. Både herrar och damer spelar turneringsspel.

Målsättning

Vår målsättning är att delta med minst två lag och att något av lagen tar en medalj. Maximalt tre lag kan anmälas. Om det är fler spelare än vad som kan vara med så kommer det att tas ut spelare som är mest tränade att delta.

Upplägg

Vattenpolon har träningstider på Lögarängsbadet måndag, tisdag och torsdag 19:30-21:00. Måndagar och tisdagar kommer det vara fokus på simning och teknik. Torsdagar kommer vi lägga i spelplan och spela match.

Kostnad

1750 kr/säsong + medlemsavgift på 350 kr i Västerås simsällskap

Vad behöver jag ställa upp på? Vi vill att du minst deltar på ett träningspass i veckan där torsdagar kommer vara det viktigaste passet. Utöver det behöver du få en god kondition och simkunnighet. Antingen deltar du på måndags- och tisdagspasset eller tränar på egen hand.

Kontakt

Hör av dig om du vill komma ner och träna med oss! Vi ser fram emot det!

  • Jacob Lithammer, 073 381 64 88
  • Fredrik Österlund, 070 609 24 43
  • Mathias Isaksson, 073 807 93 50