SM/JSM i Norrköping

• 11 jul 2016

Årets SM/JSM 50m simmas i Norrköping 6-10 juli.
VSS har en 13 simmare stark trupp på plats.
På förmiddagarna simmas SM-försöken samt JSM-tävlingarna och på eftermiddagarna avgörs SM-finalerna.
Simningen ingår som vanligt i den stora SM-veckan där en stor mängd idrotter har sina svenska mästerskap.
2 silver och 3 brons på SM, 3 guld, 4 silver och 2 brons på JSM samt 20 finaler efter fem dagar. Totalt blev VSS 7:e klubb på SM och 6:e på JSM.

VSS-truppen består av dessa simmare:
Linus Kanth, Gustaf Dahlman, David Hallberg, Jesper Eklund, Lukas Steiner, Filip Björkholm, Frida Berggren, Clara Wiman, Lina Berggren, Andréa Persson, Filippa Sterling, Edith Jernstedt och Malin Eklund.

Du följer tävlingarna på LiveTiming och Svenska Simförbundets Mästerskapssida.
Är du intresserad av de andra idrotterna kan du gå in på SM-veckans sida

Dag 5

Filip Björkholm simmade försök på 200 medley och avslutar sitt mästerskap med att slå pers med nya tiden 2,14,91. Linus Kanth gick till final i samma gren och gjorde en mycket fin simning och slutade 4:a på SM.
Tre VSS tjejer i vattnet på tuffa distansen 200 fjäril; Edith Jernstedt, Clara Wiman och Frida Berggren. Frida simmade även final på eftermiddagen och knep en 2:a plats på SM efter en mycket stark simningen genom hela loppet.
Jesper Eklund simmade 100 bröstsim och noterade tiden 1,08,90.
Gustaf Dahlman och Lukas Steiner simmade 200 frisim. Gustaf vann JSM på tiden 1,53,82 och Lukas gick till B-final där han noterade ett nytt pers på tiden 1,55,74

Dag 4

På JSM/SM i Norrköping dag 4 har följande simmare varit i vattnet:
100 bröstsim: Malin Eklund, Andréa Persson och Lina Berggren. Lina blev 2:a på JSM med tiden 1,13,01 och blev totalt 6:a på SM.
Gustaf Dahlman simmade 50 frisim på tiden 25,07.
Linus Kanth gjorde ett bra lopp på 200 ryggsim som landade på 2.10.05

400 frisim simmade både Clara Wiman och Frida Berggren. Frida gick till final och slutade på en fin 3:e plats.

Fyra killar i vattnet från VSS på 800 frisim. Jesper Eklund slog ett stort personligt rekord och gick under 9,00 för första gången. David Hallberg noterades för 9,13,47. Filip Björkholm blev 3:a på JSM och Lukas Steiner vann JSM och slutade som 4:a på SM.
I Lagkapp för tjejer 4*100 medley simmade Filippa Sterling, Lina Berggren, Edith Jernstedt och Malin Eklund.

Dag 3

Även dag tre på JSM/SM i Norrköping bjöd på fina simningar. I försöken hade VSS fem tjejer i vattnet på 400 medley. Det var Edith Jernstedt, Malin Eklund, Andrèa Persson, Clara Wiman och Frida Berggren. Frida gick till final som 4:a och slutade efter stark simning på en 3:e plats på SM.

Linus Kanth gjorde ett fint lopp på 50 rygg med tiden 27,54 och ett nytt pers. Tre VSS killar i vattnet på 400 frisim. Starka simningar av alla tre: Filip Björkholm, Lukas Steiner och Gustaf Dahlman. Lukas och Gustaf slutade som 1:a och 2:a i JSM och Filip tog en 5:e plats.
I finalen som Gustaf och Lukas deltog i gick det snabbare och båda förbättrade sina tider från försöken. Gustaf slutade 2:a och fick en SM medalj med hem. Lukas slutade 4:a på SM.

Avslutningsvis simmades 4*200 frisim damer juniorer. I laget deltog Edith Jernstedt, Malin Eklund, Clara Wiman och Filippa Sterling. Bra laginsats tjejer.

Dag 2

Tre VSS-medaljörer på SIM-SM idag, dag 2 i Norrköping:
Linus Kanth förste VSS:are att ta SM-medalj, tog ett SM-brons på 400 m medley med tiden 4:29.89.

Lina Berggren tog JSM-Silver på 50 m bröst på fm med ett nytt klubbrekord. Med tiden 32.54 raderade hon ut Elin Andersson tid från 2008.

Filip Björkholm tog JSM-brons på fm på 400 medley med tiden 4:37.05.
GRATTIS alla tre!

I dagens sista lopp slogs ytterligare ett gammalt Klubbrekord när seniorherrarna simmade 4x200 frisim på tiden 7.44.73. I laget simmade Linus Kanth 1,56,05, Lukas Steiner 1.55.43, Gustaf Dahlman 1.52.99 och Filip Björkholm 2.00.26

Dag 1

Frida Berggren final på 200 frisim med tiden 2,06,26. Lucas Steiner och Filip Björkholm fina försökssimningar på 200 fjäril. Båda slog pers och tiderna noterades 2,08,89 och 2,09,31. Blev en 6:e resp 8:e plats på JSM.
Gustav Dahlman simmade 100 frisim på tiden 52,80. Malin Eklund, Andréa Persson och Lina Berggren simmade försök på 200 bröstsim. Jesper Eklund och Linus Kanth simmade båda 200 bröstsim, Linus tog sig till final som 6:a på 200 bröstsim och slutade 7:a i finalen på tiden 2,21,46.
Tre grabbar simmade 1500 frisim. David Hallberg, Filip Björkholm och Lucas Steiner. Lucas tog VSS första medalj, genom att simma till sig en silvermedalj med tiden 16,25,61. GRATTIS