SumSim i Linköping

• 3 jul 2016

VSS har 10 simmare med på årets SumSim 50m i Linköping. Under perioden 29 juni - 3 juli gör de 48 individuella och 5 lagstarter.
4 guld, 1 silver och 2 brons, 11:e klubb i poängstriden och 7:a i medaljligan blev det totalt för VSS. Kanonjobb av simmare och tränare.

Simmarna som är med är: Edith Jernstedt, Adelina Walldén, Julia Holmberg, Elvira Mörtstrand, Johan Brewitz, Hannah Brunzell, Malin Eklund, Filippa Sterling, Victoria Åberg, Andréa Persson.

Du följer tävlingarna via LiveTiming och SSF:s Mästerskapssida

Dag 5

Dag 5 på Sum-Sim bjöd också på fina simning. Till final gick Johan Brewitz på 100 rygg, efter att ha slagit pers i försöken. I finalen gick det ytterligare några tiondelar snabbare och han slutade på en 6:e plats.
Edith Jernstedt gjorde sista dagen till en Gulddag för VSS. Efter att ha gått till final på 100 fjäril som andra bästa tjej i klassen 14 oy, spändes bågen ytterligare i finalen. Efter tuff kamp mellan henne och tvåan i loppet var det till slut Edith som satte händerna först i plattan med nya perset 1,05,62. Stort Grattis⭐️.
I den avslutande grenen var det dags för lagtjejerna Edith Jernstedt 1.02.02, Filippa Sterling 1.02.50, Malin Eklund1.02.70 och Elvira Mörtstrand 1.01.90 att prestera. Det gjorde de riktigt bra och slutande 4:a. Alla tjejerna gjorde riktigt bra insatser.

Dag 4

Dag 4 på Sum-Sim var dagen med flest starter för VSS. Det resulterade också i flest antal finaler!
VSS vann två medaljer genom Edith Jernstedt på 400 medley 3:a med nya perser 5,15,31. Malin Eklund var VSS andra medaljör som knep den ädlaste valören på 200 bröstsim med fina perstiden 2,39,16. I och med det sänkte hon sitt personliga rekord under dagen med sex sekunder.
Även Johan Brewitz var i final. Det var på 200 rygg. Johan gjorde en stark försökssimning, satsade allt i ...finalen. Johan höll inte hela vägen, men visade att han blir vass på 100m i morgon.
Filippa gjorde bra i från sig på sin specialdistans 100 rygg. Simmade på 1,10 i försöken och sänkte sig till 1,09 i finalen. Finalen var jämn och Filippa knep en 6:e plats.
Andréa Persson gjorde två försökslopp och kom till Final på båda. Det var på distanserna 400 medley och 200 bröstsim. I finalen slutade hon på 5:e resp. 6:e plats. Pers blev det på 400 medley.

Dag 3

Det blev ytterligare två medaljer till VSS den tredje dagen. Den första kom på 200 fjäril där Edith Jernstedt knep en bronsmedalj med tiden 2.28.58. Den andra medaljen - guldet - kom i tjejernas lagkapp 4x100 medley där laget med tiden 4.25.65 endast var 1/100 från SumSim-rekordet. I laget simmade Victoria Åberg 1.06.55, Hannah Brunzell 1.11.07, Edith Jernstedt 1.06.21 och Malin Eklund 1.01.82.

Elvira Mörtstrand var snabb redan i försöken på 400 frisim med nytt pers på 4,47. Den tiden gav henne en plats i finalen och där simmade hon ytterligare ett starkt och kraftfullt lopp och sänkte åter sitt pers till 4,43.01 och slutade 5:a. Elvira är debutant i Sum-Sim sammanhang och visade att det är där hon hör hemma.
VSS ställde upp med två lag på 4*100 medley. Lag två gjorde en OK insats, men blev tyvärr diskade.
Efter dagens lagkapp packade Victoria och Hannah i hop sina saker för att åka hem till Västerås. I morgon är det avresa för dem till Stockholm för att ansluta till EJM truppen som ska tävla i Ungern under nästa vecka. Lycka Till tjejer.
Vi andra tävlar vidare på Sum-Sim i morgon och nya utmaningar väntar.

Dag 2

Även dag 2 på Sum-Sim har gått bra för VSS.
Tre starter på 100 frisim, Victoria Åberg, Elvira Mörtstrand och Edith Jernstedt. Alla tre tjejer slog personliga rekord.
Johan Brewitz simmade 100 bröstsim och slog nytt pers med tiden 1,14,46 och slutade på 17:e plats.
På 200 medley var det fem tjejer som deltog. Andréa Persson i äldsta klassen slutade på en 16 plats, strax över sitt pers. Malin Eklund deltog i klassen 15 år och slog per med tiden 2,33,32 och blev 11:a.
I yngsta klassen 14 oy deltog Elvira Mörtstrand, Filippa Sterling och Edith Jernstedt. Filippa och Efith gick till final, där de slutade 2:a resp. 4:a. Adelina Walldén gjorde en fin insats på 1500 frisim, några sekunder från sitt nyslagna pers från DM.

Dag 1
Det blev en kanonstart på tävlingarna för VSS del när tjejerna vann lagkappen 4x200m frisim med en tid av 8.53.68. I laget simmade Hannah Brunzell 2.14.52, Elvira Mörtstrand 2.14.87, Victoria Åberg 2.13.22 och Malin Eklund 2.11.07.
VSS hade även ett andra lag med som kom på 13:e plats med tiden 9.18.69 och här simmade Filippa Sterling 2.17.21, Edith Jernstedt 2.15.75, Adelina Walldén 2.22.39 och Julia Holmberg 2.23.33