SM/JSM i simning

• 23 nov 2014
Inomhus SM/JSM i Simning simmades denna vecka 19-23 november i Eriksdalsbadet i Stockholm i 25-metersbana.
Totalt tog VSS 8 SM-medaljer och 10 JSM-medaljer efter fem tävlingsdagar
.
SM-GULD till Frida Berggren på 400m medley.

Dag 5 söndag 23 november

Final

SM-GULD till Frida Berggren på 400m medley blev pricken över i för VSS som gör ett fantastiskt mästerskap. Fridas tid 4:42.45 är också nytt klubbrekord.
I finalen deltog även Clara Wiman som blev 8:a med det nya fina personliga rekordet 4:47.99.
Linus Kanth utökade sedan medaljskörden på 400m medley när simmade till sig en silvermedalj med tiden 4:14.46.

Försök

Ännu en fantastisk förmiddag i Stockholm! Frida Berggren vann sitt tredje JSM-guld nu på 400 medley med nytt klubbrekord 4.44.55. Frida tog även med sig Clara Wiman till finalen. Linus Kanth säkert till final på 400 medley. Lukas Steiner slog nytt pers på 400 medley med 4.30.93 och Gustaf Dahlman nytt pers på 100 frisim med 51.34. Sist ut var laget på 4x100 medley med Victoria Åberg, Hannah Brunzell, Elin Berggren och Frida Bergren som slog nytt klubbrekord med 4.16.12 och blev sexa på JSM.

Dag 4 lördag 22 november

Final

En fantastisk simning av Frida Berggren i finalen på 200m frisim resulterade i ett SM-brons med tiden 1:59.09, nytt klubbrekord.
Även Hannah Brunzell förbättrade klubbrekordet när hon i B-finalen simmade 50m bröstsim på 32.26.
Lukas Steiner gjorde en mycket bra simning på 1500m frisim när han med tiden 15:42.51 simmade in på 3:e plats på JSM, tiden räckte till en fin fjärde plats på SM.

Försök

Även denna dag inleds med JSM-medalj i och med Frida Berggrens silvermedalj på 200m frisim med tiden 1:59.59. Frida är därmed vidare till final som fyra. På 50m bröstsim gjorde Hannah Brunzell ytterligare en stark insats då hon simmade på tiden 32:41, nytt klubbrekord och en plats i kvällens B-final.
På 100 m ryggsim slog Linus Kanth klubbrekordet med tiden 55.01 och Gustaf Dahlman satte ett personligt rekord med 57.80.
Nästa simmare i vattnet var Clara Wiman som även hon "persade" på 200m ryggsim 2:21.42. Förskspasset avslutades med lagkappen 4x50m medley för damer där Viktoria Åberg (31.11), Hannah Brunzell (31.50), Elin Berggren (29.08) och Frida Berggren (25.79) gjorde tiden 1:57.48, nyrr klubbrekord.

Dag 3 fredag 21 november

Final
Det blev en bronsmedalj på SM för Frida Berggren i 200m fjäril, tiden 2:13.17.
I grenens B-final satte Elin Berggren nytt personligt rekord med tiden 2:21.82.
För VSS andre A-finaldeltagare under kvällen Gustaf Dahlman blev det en 6:e plats på 200m frisim med tiden 1:47.90, nytt klubbrekord.

Försök

Vilka härliga simmare och vilken start på dag 3. Elin Berggren med bra simning på 200 fjäril och vidare till B-final. Frida Berggren med ytterligare ett JSM-guld och klubbrekord på 200 fjäril med 2.13.02! Lukas Steiner nytt pers på 200 frisim och Linus Kanth för första gången under 1.50 med 1.49.47. Gustaf Dahlman fortsätter simma FORT 1.47.93, nytt klubbrekord och JSM-brons!
Clara Wiman avslutar pass 5 med ett pers med 10 sekunder på 1500 frisim, tiden blev 17:33.55

Dag 2 torsdag 20 november

Final

Pass 4 på SM startade med ytterligare 2 medaljer. Frida Berggren följde upp JSM-guldet från i morse med ett SM-brons på nytt klubbrekord med tiden 4.14.14. Fem minuter senare tog Linus Kanth ett SM-silver på 200 medley med ännu ett nytt klubbrekord 1.57.53.

Därefter var det dags för Hannah Brunzell att simma final på 200m bröst. Det blev en 4:e plats med tiden 2:29.37.

Detta grymma finalpass avslutades med en bronsmedalj (och fjärdeplats på SM) på JSM av Lukas Steiner med tiden 8.12.38.

Försök

Det blev två JSM-guld genom Frida Berggren på 400m frisim 4:16.27 och Hannah Brunzell på 200m bröstsim 2:28.77. Båda tiderna var även klubbrekord. Frida är därmed trea till SM-final och Hannah ligger på andra plats i SM-finalen.
Linus Kanth ligger trea till final på 200m medley 1:57.76.
Även Clara Wiman simmade 400m frisim och gjorde det på tiden 4:32.19.

Dag 1 onsdag 19 november

Final

Gustaf Dahlman tog SM-silver på 400m frisim med tiden 3:48.52 och Frida Berggren SM-brons på 200m medley där hon hade 2:13.67. Båda resultaten var även nya klubbrekord.
Clara Wiman simmade i B-finalen på 200m medley och kom där på en 3:e plats med tiden 2:21.26 som är personligt rekord.
Sist ut under kvällen av VSS var Linus Kanth på 200m bröstsim där han slutade på 4:e plats med nytt personligt rekord 2:12.24.

Försök

Fantastisk start på årets SM/JSM. JSM-silver och klubbrekord för Gustaf Dahlman på 400 frisim, 3:49.45 samt JSM-silver och klubbrekord för Frida Berggren på 200 medley, 2:14,43.

Linus Kanth tog sig till final som sjua på 200m bröstsim med tiden 2:13.96.
Lukas Steiner kom på 10:e plats (JSM) på 400 m frisim med tiden 4:00.61 och Clara Wiman blev 11:a (JSM) på 200m medley med tiden 2:22.70 och får därmed simma B-final. Clara kom på 19:e plats på 800m frisim 9:16.60.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Anmälda simmare är Elin Berggren, Frida Berggren (som kommer hem från studier och simmande i USA) Lina Berggren, Filip Björkholm, Hannah Brunzell, Gustaf Dahlman, Linus Kanth, Andréa Persson, Lukas Steiner och Clara Wiman.
På bilderna syns 3 av VSS:arna - vi hoppas att trots förkylningsrykten att så många som möjligt är friska och kan prestera sitt bästa på SM-simningarna LYCKA TILL!

Följ tävlingarna via LiveTiming eller SSF:s Mästerskapssida