Stark inledning i allsvenskan

• 21 jan 2014

Inledningsomgången av fyra spelomgångar i Allsvenskan i Vattenpolo spelades på Lögarängsbadet i Västerås under helgen 18-19 januari.
De fyra lagen, VSS, Falun, Göteborg och Lugi spelar alla mot alla i fyra omgångar under våren, och de två bästa kommer att få kvala mot de två sista lagen i Elitserien under senvåren.
VSS Vattenpolo vann två matcher, mot Falun och Göteborg, och spelade jämt i tre av fyra perioder i  förlustmatchen mot Lugi från Lund.

Lagledaren Peter Ahlinder VSS kunde nu för första gången på länge mönstra ett helgjutet VSS-lagbygge som gjorde en övertygande insats i alla tre matcherna.  Fredrik Lejdström och Filip Österlunds målskytte i första matchen mot Falun på lördagen tyngde ner motståndet, och VSS kunde kontrollerat triumfera med 11-8. I lördagens andra match mötte VSS tuffare motstånd, då Lugi hade ett antal mycket rutinerade spelare med europeisk auktoritet. VSS förlorade första perioden med tre mål, men spelade de resterande tre jämt och förlusten blev knappa 12-15. VSS målvakt Viktor Frimmels målvaktsarbete och Jacob Lithammers fyra mål bidrog i hög grad till detta.
I tredje matchen mot Göteborg på söndagsförmiddagen var VSS planens dominanter och Filip Österlund och Jacob Lithammer höll med fem mål vardera Göteborgslaget ifrån att kunna utmana VSS om segern som blev 16-6.
Lugi lämnade Västerås som bästa lag med 6 poäng, Västerås fick alltså fyra och Falun och Göteborg som spelade oavgjort i matchen dem emellan fick en poäng vardera från denna omgång. Skytteligan leds nu av Lugis Kalle Kallos med 17 mål, tvåa ligger Jacob Lithammer från VSS med 11 mål.
Det blev alltså en mycket  inspirerande start i Allsvenskan för det unga VSS-laget, som nu kan satsa vidare inför spelomgångarna i Göteborg, Falun och Lund under våren!