EM i kortbana

  • 9 dec 2013

EM i kort bassäng arrangeras i Herning, Danmark 12-15 december.
Västerås Simsällskaps Linus Kanth är med i truppen och ska simma 200 medley, 400 medley och 200 bröstsim.
Svenska Simförbundets Mästeskapssida kan du följa tävlingarna.

Klicka på "Läs mer" så får du läsa Linus kommenterar om tävlingarna

 

 

 

"EM debuten är klar och är ganska nöjd med den. 1,59,3 som är min näst snabbaste tid. Höll nerverna i styr i ett alldeles för varmt callroom och genomförde loppet ganska identiskt med sm loppet. Inte lika trött på slutet. Känns som jag har mer att ge.

Fick se en riktigt häftig em final med två em silver för Sverige. En riktig rysare i damernas 4x50 fr damer mellan

danskorna och svenskorna där resultattavlan flippade i målgången när händerna satts i plattan. Efter någon minut blev resultatet seger till Danmark med 4 hundradelar. Även Simon tog sin första em medalj på ett em. Känner att jag har mycket mer att ge på 400 och hoppas på riktigt bra tider!"

 

Fredag

Update!

Riktigt rolig dag idag! Uppe med tuppen var jag ut och gick lite efter min mixade frukost drink. Lite kaffe efter den promenixen och sen vidare till arenan. Hoppar i på insimmet på mitt gamla vanliga tävlingsinsim. Efter första 300 stannar Andrei mej och frågar hur det känns. Jag känner mig stark säger jag och förklarar min plan och ber om lite tips från min ryska tränare. - You need to have control on your freestyle, long underwater kick. Just do it! Och sedan en klapp på axeln.

Jag kör klart mitt insim, byter om till tävlingsbrallerna och går till callroom. Är riktigt lugn och cool. Känner ingen press allts. Har hamnat på bana nio i sista heatet med höjdarna. Dyker i och har det riktigt rolig och det känns bra. Försöker hålla kontrollen på frismet som coach sagt och tycker jag gör det hyfsat. Är trött på slutet men går i mål på nya perset 4.13.81. En av de få som persat sedan sm. Slutar som 17 man.

På eftermiddagen blev det läktaren igen för att beskåda när Sarah tar guld på 50 fj och får sjunga lite nationalsång.

Riktigt bra dag!