Parasim

På grund av brist på simlärare finns det ingen planerad kurs i parasimning inför hösten 2023. Vi återkommer med uppdateringar om parasim inom VSS så fort vi har mer information att dela med oss av.


Parasimskola

Vi på Västerås Simsällskap strävar efter att vara en förening för alla. Vi har kommit en bit men vill nu inkludera ännu fler, det är därför vi nu vill inleda verksamhet inom parasimning och med hjälp av Rotary Västerås är detta nu möjligt.

Den 5 maj arrangerar vi tillsammans med Parasportsförbundet en skoltävling för alla skolor med elever med någon form av funktionsnedsättning. Tävlingen arrangeras på Lögarängsbadet och alla är välkomna att tävla på deras egna villkor, ingen tidtagning sker.

Efter att tävlingen är avslutad är vår vision att skapa en grupp för att fortsätta med Parasimning. Gruppen kommer att ha träning en gång i veckan i 30 minuter. Gruppen kommer att vända sig till dig som är simkunnig, mycket eller lite erfarenhet spelar ingen roll. Har du eller någon du känner någon form av funktionsnedsättning och är sugen på att börja simma i en grupp där alla lär sig efter sin egen förmåga och träffar ledare som är utbildade inom simning? En grupp där du är saknad från träningen om du inte är där? Då kanske vår nya grupp för parasimning är något för dig!

För att göra en anmälan måste ni skapa ett konto åt barnet i dennes namn och personuppgifter. På fliken ”anmälan” i övre vänstra hörnet väljer ni sedan gruppen ”PARASIM”. Anmälan till test-gruppen innefattar tre tillfällen.

Med hjälp av många ledare under lektionen kommer vi kunna individanpassa passen och hjälpa deltagarna med det dem behöver hjälp med och vill göra.